Verlies voor dames 1 volleybalvereniging Trias tegen de studenten van Donitas

Groningen – Voor de tweede wedstrijd van dit seizoen reisden de dames 1 van volleybalvereniging Trias afgelopen zaterdag af naar Groningen voor de wedstrijd tegen de studenten van Donitas. Altijd een lastige tegenstander omdat de teams van de studentenvereniging altijd de nodige sfeer en lawaai met zich mee brengen. Al bij het inslaan bleek dat de dames wel met de nodige tegenstand te maken zouden krijgen en dus werd de opdracht mee gegeven om super scherp te beginnen.

Helaas ging dit niet zo als gepland en kregen de dames van vv Trias al vroeg in de set met een behoorlijke achterstand te maken. De pass was slordig en de dames slaagden er niet in om de punten af te maken. Ondanks de nodige aanwijzingen van de coaches konden de dames deze set niet meer tot een ommekeer brengen en werd de eerste set verloren met 25-17.

Met de nodige aanwijzingen met betrekking tot de serve gingen de dames van start in de tweede set. Wellicht wat aangeslagen omdat er in de eerste set met redelijk groot verschil was verloren. Door de passer-lopers op te zoeken met de serve werd geprobeerd de dames van Donitas uit hun spel te krijgen. Dit lukte helaas niet en zo werd ook de tweede set verloren met 25-11.

Met een 2-0 achterstand werd begonnen aan de derde set. Ondanks dat de dames in het begin van deze set aardig bij wisten te blijven werd de pass nog steeds niet goed gebracht en kwamen de dames weinig aan scoren toe. Opvallend in deze wedstrijd was het aantal fouten in de aanval van de dames. Ook de derde set ging overtuigend naar Donitas met 25-16.

Zo werd met de wetenschap dat de wedstrijd was verloren begonnen aan de vierde set. Om toch nog een redelijk gevoel over te houden aan deze pot gaven de coaches aan dat het winnen van zo’n laatste set wel degelijk van belang kan zijn voor de rest van het seizoen. Met deze instelling begonnen de dames aan deze set. Met succes want dankzij een goede servicereeks van Leonie Mooi kwamen de dames op een lichte voorsprong die ze deze set niet meer hebben weg gegeven. De laatste set werd dan ook nipt gewonnen met 24-26.

Aanstaande woensdag staat een bekerwedstrijd tegen Annen dames 2 op het programma. Deze zal gespeeld worden in de Lambershal in Assen om 20:30 uur.Back to top button