Bokser Don Westerdiep knokt zich naar finale kampioenschappen

Amsterdam – In de legendarische boksschool Albert Cuyp in Amsterdam werden zondag de halve finales boksen van Noord Nederland gehouden. Boksvereniging Appingedam bracht Don Westerdiep in de ring. Hij nam het op tegen Christian van Hunen van de vereniging Kops eveneens uit Amsterdam.

Don nam vanaf de eerste gongslag meteen het initiatief en bestookte zijn tegenstander met harde stoten. De eerste ronde was duidelijk voor Don.
De tweede ronde zette Don nog een tandje bij en wist zijn tegenstander zelfs tot 8 tellen rust te dwingen.

De derde ronde pakte Don helemaal uit. De harde stoten werden van Hunen tot 2 maal toe bijna fataal en zodoende moest hij wederom tot 2x toe 8 tellen rust incasseren. Een welgemikte stoothand directe bezorgde van Hunen zelfs nog een fikse wenkbrauwblessure.

Er kon geen twijfel over bestaan, Don Westerdiep werd unaniem uitgeroepen tot winnaar in deze enerverende partij. Hiermee plaatst hij zich voor de finale volgende week in Nieuwegein, waarin hij het opneemt tegen Maurits Hennen van Seconds Out uit Almere. Tevens is met deze overwinning deelname aan het Nederlands Kampioenschap in november gewaarborgd.

Back to top button