woensdag 20 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Verhuizing galerie Ruigewaert naar Garrelsweer

Appingedam РToen Galerie Ruigewaert zich bijna 5 jaar geleden in Appingedam vestigde, was de galeriehoudster de koning te rijk. Ze heeft gedurende deze lange tijd de exposities anders ingericht en daardoor haar klantenkring zien groeien. Destijds zou er de mogelijkheid bestaan om na die 5 jaar nog wat langer op deze plek te kunnen blijven, maar helaas heeft Regnery een paar maanden geleden te horen gekregen dat dit niet meer van toepassing is. Het contract loopt maart 2022 af en dan worden ze geacht een ander onderkomen te hebben gevonden.

Ondertussen is Regnery natuurlijk niet stil blijven zitten en op zoek gegaan naar een nieuwe locatie in Appingedam. Helaas is het haar niet gelukt om een geschikt pand te vinden, o.a. doordat er inmiddels al een andere bestemming aan was gegeven of het had een te klein vloeroppervlak of het moet op korte termijn verstevigd worden in verband met aardbevingsschade.

Nu is 3 weken geleden haar zoektocht naar een nieuw onderkomen voor de galerie in een stroomversnelling geraakt. Er is een prachtig pand op haar pad gekomen op 7 km afstand van Appingedam. Geheel gerenoveerd, aardbeving bestendig opnieuw opgebouwd en energiezuinig ligt de boerderij met verwarmde schuur op haar te wachten. Met andere woorden Regnery gaat terug naar haar roots. Eens begon ze met de galerie in een oud melkveebedrijf en nu eindigt ze ook weer op het platteland.

Aan de mooie, oude, historische Stadsweg van Groningen naar Appingedam in het plaatsje Garrelsweer heeft de galeriehoudster dus nu haar nieuwe stek gevonden. Ze zal wel weer flink aan de weg moeten timmeren en een goede bewegwijzering krijgen, zodat iedereen haar weer snel weet te vinden. Maar dat gaat ongetwijfeld lukken.

De huidige expositie “van Niets naar Iets” heeft ze verlengd t/m 3 oktober aanstaande.

U heeft dus nog de mogelijkheid om deze laatste tentoonstelling in Appingedam te komen bezoeken. Regnery zou het leuk vinden om u nog even hier te treffen voordat ze in januari haar deuren weer heropent op de nieuwe locatie in Garrelsweer. In de tussentijd blijft ze via haar website www.galerieruigewaert.com gewoon door werken. Op de nieuwe locatie Stadsweg 44 te Garrelsweer start de galerie op 7 januari 2022 met de expositie “Land van Verbeelding”, een duo expositie met Huib van der Stelt en Gertjan Scholte-Albers.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,304VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
TuinTuin
DierDier