fbpx
11.8 C
Delfzijl
dinsdag 29 september 2020
Home 112-nieuws Verbod op demonstreren met landbouwvoertuigen binnen provincie Groningen

Verbod op demonstreren met landbouwvoertuigen binnen provincie Groningen

Groningen – De afgelopen dagen hebben demonstraties van groepen boeren met trekkers en andere zware (landbouw)voertuigen op verschillende plekken geleid tot opstoppingen en gevaarlijke situaties. 

Deze demonstraties waren vooraf niet gemeld. Hierdoor was het niet mogelijk om afspraken te maken over hoe op een veilige manier gedemonstreerd kon worden.

Om herhaling te voorkomen, geldt vanaf vandaag 6 juli 2020 tot en met maandag 13 juli 2020 7.00 uur een verbod op het demonstreren met landbouwvoertuigen. Dit verbod geldt binnen de grenzen van de Veiligheidsregio Groningen, wat concreet inhoudt alle gemeenten binnen de provincie Groningen. Doel hiervan is de gezondheid te beschermen, de verkeersveiligheid te waarborgen en wanordelijkheden te voorkomen. Het staat iedereen vrij om op andere manieren te demonstreren.

Het verbod is vastgelegd in een beschikking op basis van de Wet openbare manifestaties (Wom) en is hier te lezen (Wom-beschikking 6 juli 2020) (pdf). De politie is belast met de handhaving van dit verbod.