Veel belangstelling voor lezing Herman Pleij in de Nicolaikerk

Appingedam – Zondagmiddag zaten ruim 300 aanwezigen met spanning te wachten op de aftrap die Herman Pleij zou geven in de sfeervolle Nicolaikerk. Nu de aanwezigen hebben het geweten,zonder beamer, alleen een headset en her en der een aantekening zag deze bevlogen oud professor, inmiddels 75 jaar, kans de zaal op een geweldige manier te boeien.

In een niet te stoppen betoog met humor doorspekt hield hij de luisteraars de identiteit van de Nederlander en de Groninger tegen het licht. Na ruim een uur vertelde hij dat hij nog wel een paar uur door kon gaan maar dat hij graag ook nog wat vragen wilde beantwoorden,dus na een korte pauze kwamen er diverse vragen uit de zaal die met verve door hem werden beantwoord. Rond kwart voor vijf werd de middag afgesloten met een ovationeel applaus. De Stichting Nicolaikerk en de Historische kring Amasius kijken weer terug op een prachtige middag en hebben al weer plannen voor volgend jaar maart.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1495″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button