Felle discussies tijdens het grote DAL verkiezingsdebat in Appingedam

Appingedam – In het multifunctioneel centrum Kabzeël in Appingedam vond dinsdagavond de grote DAL verkiezingsavond plaats waaraan bijna alle politieke partijen uit het DAL gebied deelnamen. Naast de landelijke partijen zijn er ook een flink aantal lokale partijen die 21 maart deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

De avond werd opgesplitst in twee gedeelten. In het eerste gedeelte werden er via verschillende stellingen per gemeente een mini debat gehouden over de lokale problematiek.

In deze stellingen kwamen voorbij: Loppersum moet aan de bak met het toeristisch beleid, het verdubbelen en verleggen van de N33 tussen Appingedam en Noordbroek en de opbrengst van een AZC in combinatie met werkgelegenheid is goed voor Delfzijl.

Op sommige punten ging het er fel aan toe tussen de lijsttrekkers en mensen uit de zaal. Onder andere onder op de punten van de verdubbeling van de N33 en de aansluiting van onder andere Fivelpoort (luister deze discussie terug in het audiobestand op 23:35).

In de stelling over het AZC waar in Emil Smeding van de PVV beweerde dat een AZC in de gemeente de belastingbetaler in de gemeente meer geld kost dan het oplevert. Smeding er door lijsttrekker Meindert Joostens ChristenUnie en tevens wethouder in Delfzijl er op gewezen dat pertinent onjuist is en een AZC in de gemeente juist geld oplevert. (54:18).

Ook liep de discussie over de toeristische ontwikkelingen rond Delfzijl hoog op. Edward Stulp werd aan gesproken door Bert Dieters (PvdA) over het feit dat hij commentaar had op de lijsttrekkers uit Appingedam, terwijl Stulp aldus Dietsers zelf wegloop gedrag vertoond met name toen hij als wethouder in Delfzijl zijn functie neerlegde.

Stulp reageerde fel terug met het feit dat Dieters met de PvdA in de Provinciale Staten niks voor de infrastructuur in de provincie heeft gedaan. En het feit dat Stulp zes jaar geleden zijn functie als wethouder neerlegde had te maken met de toenmalig burgemeester Emme Groot die er, volgens Stulp, net zoals in Appingedam er een zooitje van zou hebben gemaakt. (luister deze discussie terug op tijdcode 01:21:00 in het audio bestand)

Geluidsfragment met dank aan HavenstadFM

In het tweede gedeelte kwam met name de problematiek in de drie DAL gemeenten aan het licht, vooruitblikkend op de aanstaande gemeentelijke herindelingen. De avond werd georganiseerd door de Commerciële Club Ventus. Theo Driessen (zanger van Diep Triest) presenteerde de avond.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1496″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button