Dichters van de Ronde Tafel op Andledon

Den Andel – Aanstaande zaterdagavond (17 maart) vindt op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel de poëzievoorstelling Dichters van de Ronde Tafel plaats. Dichters Elze Schollema uit Usquert en Gritter uit Den Andel gaan deze avond aan de ronde tafel van het Cultuurerf het gesprek aan met hun publiek, om gezamenlijk tot een opmaat te komen voor de voordracht van hun poëzie. De thema’s lopen uiteen: van ‘aardbevingen’ tot ‘de Wadden’. De avond wordt omlijst door optredens van de kersverse Damned Poets Blues Band.  

Gritter en Schollema kiezen er deze avond niet voor om hun poëzie vanaf het verhoogde podium tot het publiek te laten komen. In plaats daarvan nemen ze, met hun gasten, als tafelheren plaats aan een grote ronde tafel die het centrum van de avond zal vormen. Welke thema’s precies ter sprake zullen komen, en welke gedichten precies zullen worden voorgedragen, zal sterk afhangen van de inbreng van het publiek. Ook ‘het lot’ speelt een belangrijke rol tijdens de avond, door de inzet van een speciaal voor de avond ontwikkeld ‘Rad van Poëzie’. De Dichters van de Ronde Tafel creëren op deze wijze een unieke voorstelling met een flinke scheut ‘burgerparticipatie’.

De avond wordt afgewisseld met korte optredens van de Damned Poets Blues Band, de verse muzikale samenwerking tussen dichter Gritter (voordracht, zang en slaggitaar) en de muzikanten Hans Elmers (sologitaar) en Louis Godschalk (drums en achtergrondzang). Het trio speelt enkele eigenzinnige bewerkingen van bestaande nummers, alsmede origineel werk van Gritter. Daarnaast wordt Gritter in een aantal voordrachten muzikaal begeleid door Elmers en Godschalk. De optredens van de Damned Poets Blues Band zijn te zien als een try out, nu de band tijdens de avond hun allereerste gezamenlijke optreden zal beleven.

De voorstelling Dichters van de Ronde Tafel op Cultuurerf Andledon start zaterdag 17 maart om 20:30. De toegang tot het optreden bedraagt 5 euro.

Back to top button