Van diepen tot maren en van kerken tot kunst

Appingedam – Zes zomerse culturele vrijdagen in Appingedam geven bezoekers de mogelijkheid een hele dag kennis te maken met kunst en cultureel erfgoed. De historische stad en de weidse ommelanden bieden veel schatten die het waard zijn om te ontdekken én deze zijn nu per boot te bezoeken. Als onderdeel van verschillende  ‘dagarrangementen’  verzorgt het Damsterveer het vervoer door de grachten en maren naar de diverse bezienswaardigheden. Er worden 2 soorten arrangementen aangeboden.

Artiveer
Tijdens Artiveer kunnen deelnemers in één dag per boot diverse monumentale kerken, musea en galerieën in Appingedam bezoeken. Het Damsterveer vaart de gehele dag haar rondjes. Via een hop-on hop-off systeem worden bezoekers zo ongeveer op de stoep van de tien deelnemende locaties afgezet. De dag kan compleet gemaakt worden met een lunch in één van de vier deelnemende horecalocaties.

Kerken en Marentocht
Het andere arrangement, Kerken en Marentocht, is een volledig verzorgd arrangement waarbij vanuit Appingedam per boot middeleeuwse kerken worden bezocht in nabij gelegen dorpen o.l.v een ervaren gids.

De dag start met koffie en gebak in Appingedam. Vervolgens wordt, al varend, met informatieve verhalen over o.a. de wierden en dorpen, Oosterwijtwerd en de Maria kerk bezocht inclusief smakelijke lunch. De vaartocht vervolgt naar Leermens met de Donatuskerk, alwaar een mini HighTea geserveerd wordt.

Culturele vrijdagen
Tijdens de zes culturele vrijdagen wordt het bestaande aanbod in Appingedam en omgeving  op unieke wijze samengebracht. Het sluit aan bij de behoefte van geïnteresseerde bezoekers om meer inhoudelijk kennis te maken met historie, cultuur en kunst. Sylvia Jansen (directeur van VVV Eemsdelta) zegt hierover: “Met deze arrangementen  leggen we een verbinding tussen lokale parels; bezienswaardigheden, Damsterveer, ondernemers en gidsen. Een bijzondere manier om de verhalen van Appingedam en omgeving te kunnen vertellen. Verhalen over de geschiedenis, maar ook de verbinding met het heden. Tijdens de Kerken- en marentocht krijgen bezoekers tevens een goede indruk hoe het huidige landschap onder invloed van de zee ontstaan is.”

De vrijdagen (juni-september) zijn voor individuele bezoekers te boeken. Meer informatie &  boekingen; kijk op eemsdelta.groningen.nl/arrangementen of bel 06 37 32 18 85.

Back to top button