Vader Rients en en dochter Marije (12) runnen samen koffiecafé ’t Gouden Appeltje in Appingedam

Appingedam – “t Gouden Appeltje is een aanwinst voor Appingedam en de rode loper is door de familie Faber weer wat verder uitgerold”, met deze woorden heette wethouder Annalies Usmany-Dallinga Marije(12) en vader Rients Faber, op Koningsdag welkom, als nieuwe Damsters met hun onderneming. ‘t Gouden Appeltje is vervolgens officieel geopend door wethouders Usmany en Meindert Joostens. Samen met Marije werd het lintje doorgeknipt.

‘t Gouden Appeltje is gevestigd in het Gouden Pand, in de gelijknamige straat op nummer 1. Vanaf de brug naast het pand kun je de hangende keukens bekijken, waar Appingedam bekend om staat. Deze toeristische trekpleister sluit prachtig aan bij de plannen van de familie Faber.

‘Bij ons geen ingewikkelde kaart. Gewoon: Koffie of thee met appeltaart.’ Luidt de slogan van het koffie café. Het oorspronkelijke idee kwam van dochter Marije (12) en is door het hele gezin omarmd.

‘t Gouden Appeltje is elke vrijdag en zaterdag geopend van 09:00 tot 17:00 uur. Naast Koffie, thee en appeltaart kun je er ook terecht voor een heerlijke high tea.

Marije en vader Rients. Eigen foto
Back to top button