Unieke schilderijen verkoop bij galerie Ruigewaert

Appingedam – Op 25 november a.s wordt er bij galerie Ruigewaert om 15.30 uur weer een nieuwe expositie geopend. Deze expositie is een unieke schilderijen verkoop uit de privécollectie van verzamelaars, particulieren en hedendaagse kunstenaars.

Na het grote succes van de vijf voorgaande jaren is een vervolg hierop niet meer weg te denken. Er zijn veel mensen die schilderijen op zolder hebben staan of vanwege verhuizing het beoogde kunstwerk niet meer kunnen c.q. willen meenemen naar hun nieuwe onderkomen. Op een veiling gaan kunstwerken vaak voor een fractie van de werkelijke prijs in andere handen over. Hiermee wordt de inbrenger (die meestal een galerieprijs voor het kunstwerk heeft betaald) zeer tekort gedaan, alsmede ook de de kunstenaar die het kunstwerk heeft vervaardigd. Ruigewaert organiseert nu een expositie waarin particulieren en verzamelaars hun kunst(collectie) kunnen inbrengen die dan in de galerie met een aantrekkelijke korting op de normale galerieprijs kan worden verkocht. Dat daar behoefte aan is blijkt uit het feit dat de galerie overstelpt wordt met een enorme hoeveelheid aangeboden schilderijen van gerenommeerde kunstenaars. En wat is er nu beter dan ervoor te zorgen dat deze kunstwerken een nieuwe eigenaar krijgen, zodat er weer naar gekeken wordt én ervan genoten kan worden.

Het aanbod is heel divers; schilderijen uit de tijd van Haagse School, uit de hoogtijdagen van de Groninger kunstkring “De Ploeg” , van het “Drents Schildersgenootschap” en van hedendaagse “Noordelijke Realisten” domineren deze unieke expositie; kortom “De Herontdekking”.

De expositie duurt t/m 27 januari 2019. Met plezier nodigt de galeriehoudster u uit deze expositie te komen bezoeken.

Daarnaast is Ruigewaert hèt adres voor objecten die uw interieur aankleden, verrassende cadeau-artikelen & bijzondere woonaccessoires. Er worden tafels, stoelen, lampenvoeten en -kappen op geheel eige(n) wijze kunstzinnig beschilderd, gestoffeerd en kunstig gedecoreerd. Zoals gewoonlijk zullen de kunstwerken weer met zorg worden opgehangen, uitgelicht en gecombineerd met de verdere inrichting in de galerie, want Ruigewaert toont u kunst in een andere entourage dan u wellicht gewend bent. Kwaliteit en originaliteit komen er samen in de veelzijdige collectie.

Openingstijden vrijdag & zaterdag van 12.00 – 17.00 uur, zondag van 13.00-17.00 uur en op afspraak. Voor meer informatie, b.v. extra openingstijden, adres, route etc van de galerie zie www.galerieruigewaert.com.

Back to top button