fbpx
10.7 C
Delfzijl
21 januari 2021 05:43

Rutger Kopland School uit Siddeburen genomineerd voor Onderwijsprijs Groningen

Groningen – De zes scholen die genomineerd zijn voor de Onderwijsprijs Groningen zijn bekend. In de categorie basisonderwijs zijn dat CBS De Wegwijzer uit Bellingwolde, de Dom Helder Camara School uit Groningen en OBS Hagenhofschool uit Stadskanaal. In de categorie voortgezet onderwijs zijn genomineerd CSG Selion uit Groningen, Kamerlingh Onnes, ook uit Groningen en de Rutger Kopland School uit Siddeburen.

Op dinsdag 20 november reikt gedeputeerde Eelco Eikenaar de Onderwijsprijs uit in de Statenzaal van het provinciehuis. De avond wordt gepresenteerd door Bram Douwes. Het programma start om 19.30 uur, leden van de pers zijn van harte welkom.

Alle genomineerde scholen geven een presentatie van het project dat ze hebben ingezonden. De winnaars van de Onderwijsprijs Groningen krijgen een plastiek, een Bronzen Olifant, en gaan door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs op 27 maart 2019 in Leiden. Ook reikt de provincie een publieksprijs uit.

Provinciale voorronde
De Onderwijsprijs Groningen is de voorronde van de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs. In iedere provincie hebben de scholen een oproep gekregen om mee te doen en een activiteit of project in te sturen uit de alledaagse schoolpraktijk. Een provinciale jury heeft de inzendingen uit de eigen provincie beoordeeld. Dit jaar bestaat de jury uit Fredric Geijtenbeek, lid Provinciale Staten Groningen, Hans de Jong, bestuurder CNV Onderwijs en Gea Meulema, journalist bij het Dagblad van het Noorden.

Onderwijspromotie
Initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). De prijs werd voor de eerste keer uitgereikt in 1993 en is in het leven geroepen om de innovatie in het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen. Voor de organisatie van deze prijs werkt het INOP samen met tal van (onderwijs) organisaties, waaronder de twaalf provincies. Kijk voor meer informatie op www.onderwijsprijs.nl.

Volg ons op

10,792FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten