fbpx
dinsdag 26 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Unieke schilderijen verkoop bij galerie Ruigewaert nieuwe stijl

Appingedam – Er zijn mensen die zeggen dat galeriehoudster Tjitske Regnery een pionier is geweest in de vormgeving van de galerie. “Soms moet je eens iets anders doen dan wat gangbaar is. Daarnaast moet je je ook blijven vernieuwen om niet in te dutten” is het antwoord van de galeriehoudster op de vraag waarom ze in de galerie een grote verandering in de manier van exposeren in gang heeft gezet.

Zij zitten nu bijna 2 jaar aan het Gouden Pand in Appingedam en hebben niet alleen de seizoenen voorbij zien trekken, maar ook een grote schare aan bezoekers, veel meer dan in Niezijl het geval was. Door de vele toeristen die jaarlijks de stad onveilig maken is er duidelijk een andere vraag ontstaan naar het aanbod van de galerie. De traditionele manier van kunst aanbieden middels exposities met een paar kunstenaars sluit niet aan bij de behoefte van de mensen die Appingedam voor één of meerdere dagen bezoeken. Dat heeft Regnery doen besluiten het roer weer eens om te gooien, mede omdat ze ook hoopt daarnaast voor zichzelf wat meer tijd en ruimte over te houden om weer haar eigen creatieve werk op te kunnen pakken.

Ruigewaert is immers ook hèt adres voor objecten die uw interieur aankleden, voor verrassende cadeau-artikelen & bijzondere woonaccessoires. Naast de kunst worden door de galeriehoudster tafels, stoelen, lampenvoeten en -kappen op geheel eige(n) wijze kunstzinnig beschilderd, gestoffeerd en kunstig gedecoreerd.

Vanaf 1 februari 2019 start de galerie met de nieuwe manier van exposeren. Dat gebeurt in een tentoonstelling met de titel “NAAST ELKAAR”. Een toepasselijke titel, want in deze tentoonstelling hangen 30 kunstenaars met hooguit 1 à 2 schilderijen. In stock daarentegen heeft Regnery van iedere kunstenaar minimaal 6 tot 10 werken. Wordt u geraakt door een schilderij in de galerie en wilt u meer weten over deze kunstenaar of bent u op zoek naar werk van een bepaalde schilder dan kan ze altijd meer laten zien zodat u een beter overzicht krijgt van waar die kunstenaar voor staat. 

Daarnaast treft u in deze expositie ook enkele kunstwerken aan die komen uit de privé collectie van particulieren, verzamelaars en hedendaagse kunstenaars. Wilt u een kunstwerk in de galerie ter verkoop aanbieden, dan hoeft u niet meer te wachten tot de winterexpositie komt. Vanaf heden kan dat op ieder moment en in overleg met de galeriehoudster zal het schilderij dan in de eerst volgende expositie worden opgehangen. Door deze manier van exposeren krijg je een groot aanbod van kunst die heel divers is.

De expositie start op 1 februari en duurt tot en met 15 maart. De tentoonstellingen zullen een kortere looptijd hebben dan gebruikelijk is in galeriewereld, dus sneller wisselen. Er zijn geen openingen meer, dus u kunt gewoon lekker binnen lopen.

Zoals gewoonlijk zullen de kunstwerken weer met zorg worden opgehangen, uitgelicht en gecombineerd met de verdere inrichting in de galerie, want Ruigewaert toont u kunst in een andere entourage dan u wellicht gewend bent. Kwaliteit en originaliteit komen er samen in de veelzijdige collectie.

Voor meer informatie, b.v. extra openingstijden, adres, route etc van de galerie zie www.galerieruigewaert.com.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,310VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer