Sarèl de Jong genomineerd voor Sporter van het jaar provincie Groningen

Groningen – De Sportprijscommissie heeft de genomineerden vastgesteld voor het Groninger Sportgala 2018. Tot en met 7 februari kan gestemd worden op de genomineerden voor Sporter en Sportploeg van het jaar 2018. Het Groninger Sportgala 2018 vindt plaats op dinsdag 12 februari in MartiniPlaza in Groningen. Tijdens het Sportgala staat het uitreiken van de sportprijzen en het eren van de sport(ers) van de gemeente en de provincie Groningen centraal.

Voor de provinciale sportprijzen zijn de genomineerden per categorie:


Sporter

Sportploeg 

Sporttalent
Sarèl de Jong, kickboksen Donar, basketbal  Rienk Mast, basketbal
Marcel Bosker, schaatsen Abiant Lycurgus, volleybal Lonneke Uneken, wielrennen
Danaïd Prinsen, atletiek Gijs Groningen, ijshockey  Marin Visser, judo

Het Groninger publiek kan tot en met 7 februari stemmen op de Sporter en Sportploeg 2018 van de provincie Groningen via de digitale stembus op www.sportpleingroningen.nl/sportgala2018.

De Sportprijscommissie kiest de winnaar in de categorie Sporttalent; dit betreft geen publieke verkiezing. Dat geldt ook voor de Provinciale Sportprijs, een oeuvreprijs waarmee de Provincie Groningen haar waardering voor de winnaar laat blijken.

De gemeente Groningen reikt deze avond de Sportstimuleringsprijs en de Breedtesportpenning uit. De kandidaat voor een bijzondere breedtesportprestatie is door de Adviescommissie voor de Sport voorgedragen. Ook de talentvolle sporters zijn door de Adviescommissie genomineerd en de winnaars van beide prijzen zijn door het college vastgesteld. De drie genomineerden voor de Sportstimuleringsprijs zijn: -Madelief Vonck, teakwondo, Gedie Kauffman, kickboksen en Lindsey van Wijk, streetdance

Gezamenlijke opzet
Het Groninger Sportgala 2018 is een gezamenlijk initiatief van Sportplein Groningen, gemeente Groningen en MartiniPlaza. Net als vorig jaar wordt een combinatie gemaakt van de uitreiking van zowel de gemeentelijke als de provinciale sportprijzen. De organiserende partijen zijn trots op de sport en de sporters in zowel de gemeente als de provincie Groningen.

Back to top button