fbpx
14.1 C
Delfzijl
donderdag 28 mei 2020
Home Sport Unieke samenwerking Holwierde/Poolster resulteert in kampioenschap JO-19

Unieke samenwerking Holwierde/Poolster resulteert in kampioenschap JO-19

Holwierde / Spijk – Voor het eerst samen naar Holwierde, voor het eerst samen naar Poolster, voor het eerst voetballen met jongens die je niet kent,voor het eerst in een wit shirt, voor het eerst in een geel shirt, voor het eerst vijf kilometer fietsen voor een training van en met mensen die onbekend zijn, voor het eerst andere leiders, voor het eerst andere trainers, voor het eerst andere bestuursleden. Kortom voor de jongens van JO 19 veel voor het eerst.

Ook voor de verenigingen Holwierde en Poolster was er veel voor het eerst. Voor het eerst een zorg voor voetballers die je nog niet kent met verschillende gewoonten vanuit hun eigen club meegebracht. Maar de intentie bij beide verenigingen was dezelfde; de wil dat de jongens kunnen voetballen met plezier in een team waar ze zich kunnen blijven ontwikkelen.

In augustus zijn ze gestart met de trainingen, waar de trainers zijn begonnen een elftal te maken en deze voor te bereiden op het seizoen welke op 1 september begon met een bekerwedstrijd in Nieuwe Pekela en een eerste resultaat van 2-2 opleverde. Na noch twee bekerwedstrijden tegen DVC en HFC’15 en een aantal trainingen verder waren de jongens klaar voor de competitie. Ze waren een elftal geworden dat voor elkaar wilde werken en goed kon voetballen. Ook de beide verenigingen waren achter de schermen druk bezig om alles voor de jongens nog beter te faciliteren.

Op 22 september zijn ze de competitie begonnen met een thuiswedstrijd tegen Middelstum met 4-2 winst. Op 29 september hebben ze de enige nederlaag van de competitie geleden uit tegen DVC. De wedstrijden die volgden gingen ze steeds beter voetballen en waren ze in staat met goed combinatievoetbal de tegenstanders keer op keer te verslaan.

En afgelopen weekend was op 1 december de laatste competitiewedstrijd uit tegen Farmsum. De dag waarop voor het eerst in de geschiedenis een elftal dat bestaat uit een samenwerking tussen Poolster en Holwierde kampioen kon worden. Om half tien zijn ze vertrokken naar Farmsum voor de wedstrijd die gewonnen of gelijk gespeeld moest worden om kampioen te worden. Na een 0-3 ruststand eindigde de wedstrijd in een 1-9 overwinning; KAMPIOEN!  DE jongens van JO 19 Holwierde/Poolster hebben zich als echte ambassadeurs van deze samenwerking gedragen.

Advertenties