9.5 C
Delfzijl
26 februari 2021 16:12

Uitzending Opsporing verzocht levert politie geen nieuwe tips op in zedenzaak Appingedam

Appingedam – De uitzending van Opsporing verzocht dinsdagavond over de zedenzaak in Appingedam heeft de politie nog geen nieuwe aanwijzingen opgeleverd. Aanvankelijk zouden er in de uitzending beelden worden vertoond van de verdachte maar omdat de politie mogelijk weet wie de verdachte is werd op het laatste moment besloten de beelden toch niet aan het publiek te tonen.

“Het delen van beelden van een verdachte betreft een zwaar opsporingsmiddel waarvan de inzet zorgvuldig wordt afgewogen. Als een snelle doorbraak uitblijft kunnen we de beelden alsnog publiceren”, laat een woordvoerder van de politie weten.

Het onderzoek
Op maandag 21 september tussen 14.00 uur in de middag en 18.30 uur in de avond werden enkele jonge meisjes door de man benaderd. De man werd onder andere gezien op de Mr. AT Voslaan en de Graaf Edzardstraat. De verdachte heeft een lichte huidskleur en op de beelden is te zien dat hij rookt. Op basis van getuigenverklaringen schat de politie in dat de man tussen de 20 en 40 jaar oud is, hij heeft een slank postuur en is hij vermoedelijk tussen de 1.70 m en 1.85 m lang.

Op maandagmiddag 21 september zag hij er als volgt uit:

  • T-Shirt, groenig van kleur, met lichtere opdruk op de voorzijde
  • Korte donkere gekleurde broek tot op de knie
  • Donkere schoenen
  • Een zogenaamde Opa-pet (flatcap). Grijzig van kleur
  • Zonnebril op met donkere glazen
  • Koptelefoon om zijn nek hangend.
  • Donkere/zwarte rugzak

Weet u wie de man is? Neem dan contact op met de politie via de Opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

De politie roept op om zelf geen actie te ondernemen tegen personen. Mocht u iemand verdenken of laat dit aan de politie weten zodat zij het onderzoek kunnen uitvoeren. Mensen kunnen onterecht, vooral online, worden beschuldigd met alle gevolgen van dien.

Volg ons op

10,925FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten