7.6 C
Delfzijl
13 april 2021 21:05

Uitwierde en Biessum uitgelicht in nieuw boek met mooiste fotolocaties Noord- Nederland

Vaker kopenVaker kopen
AutoAuto
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
StudieboekenStudieboeken
ComputerComputer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen

Delfzijl – Van de Dollard tot de Ruiten Aa en van ‘t Roegwold tot het Zuidlaardermeergebied. Groningen is rijk aan natuur en een waar paradijs voor natuur- en landschapsfotografen.

Het probleem voor elke natuur- en landschapsfotograaf is dat je al deze gebieden niet tot in detail kunt kennen. Niet als je in Groningen woont, laat staan als je er met vakantie gaat. Het gevolg is dat veel fotografen niet de foto’s maken die ze zouden kunnen maken als ze de juiste kennis zouden hebben.

Een team van natuur- en landschapsfotografen uit Groningen bedacht hiervoor de oplossing. Met grote toewijding hebben zij het afgelopen jaar gewerkt aan een encyclopedische uitgave met daarin alle fotogenieke natuurgebieden van Groningen. Samen met Friesland en Drenthe vormt dit een uniek naslagwerk voor Noord-Nederland.

Ton Drijfhamer uit Delfzijl heeft het gebied rond Uitwierde en Biessum uitgelicht. In het boek zijn de mooiste foto plekjes in dit gebied te vinden.

Elk gebied wordt beschreven aan de hand van een aantal exacte gps-coördinaten, variërend van twee tot soms wel tien. Bij elk van deze exacte locaties lees je wat je kunt fotograferen (van een waanzinnig landschap tot een bijzonder insect en van een kleurrijke plant tot grote groepen vogels) en in welke maanden van het jaar je er moet zijn. Maar daar blijft het niet bij, ook de beste weersomstandigheden, het beste moment van de dag en een overzicht van de belangrijkste voorkomende dieren en planten er voor komen vind je in deze uitgave. Op gedetailleerde kaartjes is de exacte ligging van de locaties aangegeven, evenals alle relevante parkeerplaatsen.

De titel van het boek luidt: De mooiste fotolocaties – Noord-Nederland. In bijna 400 pagina’s komen 160 verschillende natuurgebieden en meer dan 650 exacte gpslocaties uit de provincies Friesland, Groningen en Drenthe aan bod. Niet eerder verscheen er zo’n compleet overzicht van natuurgebieden in het noorden van Nederland. Daarmee is dit boek niet alleen interessant voor fotografen, maar voor iedere natuurliefhebber die mooie plekjes en bijzondere soorten wil ontdekken. Vanaf eind juni is het boek verkrijgbaar via de boekhandels.

Volg ons op

11,058FansLike
1,424VolgersVolg
5,280VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin

Populaire berichten