fbpx
3.8 C
Delfzijl
4 december 2020 06:53

Wisselvallig en vrij koel zomerweer houdt aan bij begin vakantie regio Noord

Nederland – Vakantievierders in eigen land hoeven komende tijd niet te rekenen op stabiel warm, zonnig en droog zomerweer. Het wisselvallige weer houdt aan en daarbij waait het soms stevig. De temperatuur fluctueert van dag tot dag, maar grote uitschieters qua warmte of kou lijken we komende week niet te krijgen.

Precies bij het begin van de zomervakantie van regio Noord is het dit weekend onstuimig en is kans op wat regen. Bovendien is er vrij veel bewolking. Desondanks is het helemaal niet koud met in de noordelijke provincies waarden van een graad of 21. Dit zijn hele normale maxima voor de tijd van het jaar. Vakantievierders in het zuiden van Nederland krijgen zondag temperaturen van 24 graden cadeau.

Na het weekend staat er minder wind en is de zon ook regelmatig te zien. De kans op buien blijft en met 17-21 graden is het vrij koel. Wie op de camping staat moet rekening houden met koude nachten. Met minima van 7-10 graden is het behoorlijk fris. In nachten met weinig wind is dan zelfs een kleine kans op vorst aan de grond. In de tweede helft van de week nemen de neerslagkansen af en warmt het wat op. De maxima liggen dan tussen 19 en 23 graden.

De vooruitzichten voor de tweede helft van juli laten beter weer zien voor wie van warmte houdt. Meer daarover lees je in onze maandverwachting van juli.

Natte aanloop naar vakantie Noord-Nederland
Vandaag valt in het zuiden en zuidoosten flink wat regen. Een regenzone blijft slepen over ons land en daardoor kan in Brabant en Limburg regionaal ruim 30 mm vallen. Vooral vanochtend is het nat. Hoe noordelijker in Nederland hoe minder regen er valt. Het wordt 19 graden in het noordwesten tot 22, lokaal 23 graden in het zuidoosten.

Donderdag zijn de rollen omgedraaid en krijgt vooral het noorden met buien te maken. Bij deze buien is kans op hagel, onweer en lokaal veel regenwater in korte tijd. In het midden en zuiden blijft het bij een enkele bui.

Vrijdag wordt de werkweek uitgeluid met een mix van zon, stapelwolken en enkele buien. Het is de minst natte dag van deze week en op veel momenten blijft het gewoon droog. Met 19-22 graden is het aangenaam zomerweer en prima weer om wat te ondernemen.

Volg ons op

10,599FansLike
1,424VolgersVolg
5,232VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten