fbpx
11.2 C
Delfzijl
zondag 31 mei 2020
Home Sport Uitverkocht deelnemersveld tijdens eerste autocross van Winsum

Uitverkocht deelnemersveld tijdens eerste autocross van Winsum

Winsum – Vandaag tijdens Hemelvaartsdag staat de eerste autocross van Winsum op het programma. Lange tijd was het voor AutoSport Groningen onzeker of deze wedstrijd, en daarbij alle wedstrijden voor 2019, doorgang kon vinden. Het heeft heel wat tumult gebracht toen de organisatie aangaf de stekker er definitief uit te trekken wegens regelgeving omtrent de wet Natuurbescherming.

Uiteindelijk, na onder anderen een zeer groot protest georganiseerd door rijders en supporters van de autocross voorafgaand aan een raadsvergadering van gemeente Het Hogeland is de organisatie na vele gesprekken samen met gemeente Het Hogeland en de Provincie tot een oplossing gekomen. Zes weken lang is er door 3 onafhankelijke partijen uitgebreid ecologisch onderzoek gedaan naar de broedvogelstand in het gebied rondom het circuit in Winsum. Daarnaast zijn er door de organisatie diverse mitigrerende maatregelen genomen om de enkele, aanwezige broedvogels zo min mogelijk te hinderen. Zelfs na de wedstrijd zal het onderzoek doorgaan om de effecten van een evenement als een autocross op broedende weidevogels te bepalen.

Uiteindelijk is ASG zeer content met de wijze waarop tot een oplossing gekomen is. Op deze manier houden wij rekening met de aanwezige natuur maar word het tegelijk mogelijk zo’n mooi en groot evenement verantwoord te organiseren. Men hoopt op deze manier aan alle wensen en bezwaren die er zijn, tegemoet te komen. In 2018 moest de organisatie zich al in bochten wringen om aan de geluidslimieten te voldoen. Dit is, mede dankzij een goede medewerking van de deelnemers gelukt. Uit geluidsmetingen tijdens alle wedstrijden in 2018 is gebleken dat het gehele evenement ruim binnen gestelde geluidslimieten valt.

De organisatie kan morgen tijdens Hemelvaartsdag rekenen op een compleet uitverkocht deelnemersveld. Ruim 165 deelnemers komen uit het hele land richting de uitdagende en technische kleibaan in Winsum. Iets waar de organisatie zeer trots op is, zeker na alle onzekerheid die er is geweest. Het beloofd dus een enorm spektakel te worden morgen in Winsum voor zowel de deelnemers als het publiek. 165 deelnemers die in vijf verschillende klassen gaan strijden voor de dagprijzen maar ook voor de ASG clubkampioenschappen, een klassement over alle 4 wedstrijden van dit jaar.

De wedstrijden beginnen om 11.00uur. Het terrein is geopend vanaf 07.00 uur voor zowel deelnemers als publiek.

Publiek kan gratis parkeren direct naast het rennerskwartier. Het rennerskwartier is ook vrij toegankelijk voor publiek om daar de adrenaline te proeven die door de aderen gieren van de deelnemers. Nieuw dit jaar is het grote kidsplein, 2 springkussens waar onder toezicht de kleine jeugd zich kan vermaken tijdens de wedstrijden.

Het circuit in Winsum is gelegen aan de Winsumerstraatweg, ter hoogte van nummer 4 is de toegang tot het terrein, dit is direct gelegen aan de N361 Groningen – Winsum v.v. en staat met borden aangegeven. Meer informatie is te vinden op de website www.autosportgroningen.nl

Advertenties