Uitslaande brand verwoest woning aan de Stadsweg in Wirdum

Wirdum – Aan de Stadsweg in Wirdum is maandagavond een brand uitgebroken In een vrijstaande woning. De brandweerkorpsen van Appingedam en Delfzijl hebben de brand bestreden maar konden niet voorkomen dat een groot deel van de woning door de brand werd verwoest.

De brand begon als een schoorsteenbrand en zette de hele woning vol rook. Bij aankomst van de brandweer was de brand doorgeslagen naar het dak van de woning en al snel uitslaand. De brandweer heeft twee blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet om de brand te bestrijden. De bewoners hebben de woning tijdig kunnen verlaten. Uit voorzorg is er een ambulance voor hen ter plaatse om te controleren of zij rook hebben ingeademd. De brand was moeilijk te blussen de brandweer heeft een deel van het dak gesloopt om bij de laatste brandhaarden in de nok te kunnen komen. De brand was om 20:40 onder controle.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”471″]

Back to top button