Phoenix pakt nipte winst tegen de Studs

Groningen – Dankzij het vele regen van afgelopen week heeft Phoenix het veld afgekeurd, en de wedstrijd laten spelen op het Groningse kunstgrasveld van de Studenten.

Een snel veld en wel bekend bij de Studs, het snelle spel van de Studs zette in de eerste 10 minuten, de eerste 5 punten op het scorebord. De voorwaartsen van Phoenix verichte goed werk en brachten de Studs tegen hun tryline. Na een penalty op 5 meter van de tryline, wist Phoenix een try te drukken en de score gelijk te maken. De teams waren aan elkaar gewaagd, en de score liep op tot 12-10 voor de Studs in de eerste helft. Vlak na rust begonnen de Studs weer aan hun snelle spel waarmee ze Phoenix te snel af waren. Een try met conversie werd gescoord waardoor Phoenix verder op achterstand werd gezet.

De voorwaartsen van Phoenix wisten dit op te pakken en waren niet meer te stoppen. Dankzij goede opvolging wist Phoenix de schade terug te brengen naar 19-15. Het bleef een spannende wedstrijd omdat de stand gelijk op bleef lopen. Phoenix moest harder gaan werken om op voorsprong te komen. Helaas kreeg Phoenix een gele kaart en moest verder met 14 spelers. De Studs benutte dit voordeel en bracht de stand op 26-20.

Het einde van de wedstrijd was in zicht en de laatste minuten begonnen te tellen. Toch wist Phoenix na een uitgespeelde lijn de score op 26-27 te zetten. Kort hierna klonk het eind signaal en Phoenix kon met opgeheven hoofd het veld verlaten met een nipte winst. Volgende week speelt Phoenix thuis op eigen veld tegen Drachten, kick off 14 uur.Back to top button