fbpx
5.5 C
Delfzijl
24 november 2020 07:07

Tweede schip in de Easymax serie te water gelaten bij Koninklijke Niestern Sander

Farmsum – Bij scheepswerf Koninklijke Niestern Sander in Delfzijl is donderdag het tweede schip uit de Easymax serie te water gelaten. Dit zijn de grootste schepen die in het Noorden binnendijks worden gebouwd. De Easymax serie heeft een lengte van 149,95 meter en 15,90 meter breed en een laadvermogen van 14.000 ton. Met de breedte is het maximum bereikt om de sluizen naar zee te kunnen passeren.

Bij de te waterlating was geen publiek aanwezig, dit vanwege de coronamaatregelen. Koninklijke Wagenborg had hiervoor speciaal een live stream opgezet zodat belangstellenden dit vanuit huis konden volgen. Echter kwamen er enkele tientallen mensen naar de locatie toe, aan de overkant van de werf dachten mensen zicht te hebben op de tewaterlating maar een vrachtschip werd expres voor de havenmonding gelegd om mensen het zicht te ontnemen. Dit kon rekenen op veel boze reacties.

Wanneer het schip gedoopt wordt is nog niet bekend.

Volg ons op

10,550FansLike
1,424VolgersVolg
5,227VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

UMCG opent eerste botulinestraat van Nederland

Groningen - Het Expertisecentrum Movement Disorders van het UMCG opent vrijdag 20 november de eerste botulinestraat van Nederland. Dystoniepatiënten krijgen voortaan op één ochtend...