Tweede plaats voor Slagwerkensemble Appingedam op Wereld Muziek Concours

Appingedam – Slagwerkensemble Appingedam heeft onder leiding van Martijn Oostra zaterdag in de 1st division concert contests op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade een eerste prijs met onderscheiding behaald. Met een score van maar liefst 94,22 punten mag het Slagwerkensemble zich vice-wereldkampioen noemen!

Het WMC wordt gezien als het belangrijkste concours ter wereld. In het theater Kerkrade werd Slagwerkensemble Appingedam door een internationale jury beoordeeld. 

Het WMC programma werd geopend met het werk ‘Lezginka – an oriëntal fantasy’ gevolgd door ‘Frozen Planet’. Het koraal ‘Carrickfergus’ met soliste Thirza Fekkes bracht een prachtig rustpunt in het programma. Het ensemble sloot hun optreden af met ‘El Dorado’. 

De jury was zeer positief over het samenspel en noemt in het juryrapport het ensemble een prachtig muzikaal orkest en zijn vol lof over het geweldig zanggedeelte in Frozen Planet. Over El Dorado, gecomponeerd door dirigent Martijn Oostra, gaf de jury een groot compliment voor het zeer goed schrijven en uitvoeren van deze compositie.  Het ensemble kijkt terug op een fantastisch weekend met een prestatie waar ze trots op zijn.

Back to top button