fbpx
7.4 C
Delfzijl
dinsdag 18 februari 2020
Home Sport Tweede plaats op NK Roeien voor Jan Huib Veninga

Tweede plaats op NK Roeien voor Jan Huib Veninga

Amstelveen – Terwijl heel Delfzijl uitliep voor de Pinksterfeesten, werden op de Bosbaan in Amstelveen de wedstrijden van de Amsterdamse Roeibond gevaren. Dit jaar gecombineerd met het NK grote nummers voor junioren. Jan Huib Veninga van Roeivereniging Neptunus uit Delfzijl roeiden samen met Jelle Bakker, Felix Mebius (de Hunze Groningen) en Aldo Pantano (RIC Amsterdam) in de ongestuurde dubbel vier. Deze ploeg werd pas een week eerder gevormd. De drie noordelingen varen wel vaker samen  maar het viel nog niet mee om een goede vierde man te vinden. Uiteindelijk werd er in Amsterdam nog een goede roeier gevonden om het kwartet compleet te maken.

Na vorig weekend nog drie training te hebben gevaren moest het zaterdag gebeuren. Om de finale te bereiken, moest een plaats bij de eerste drie behaald worden in de voorwedstrijd. Na een wat moeizame start schoof de ploeg langzaam naar voren.  Technisch viel er nog wel het een en ander aan te merken maar met een solide tweede plaats was de finale een feit. Na een gedegen evaluatie waarbij de roeiers allemaal nog een paar persoonlijke tips meekregen, werd aan het einde van de middag de finale gevaren. De start was weer niet optimaal maar dit is te verwachten bij een ploeg die nog maar zo kort samen roeit. Vanuit een vijfde positie wisten de jongens zich al snel bij de anderen te voegen. De ploeg van het Amsterdamse Willem lll lag vrij duidelijk aan kop maar daarachter lagendrie ploegen op een lijn. Door een enorme versnelling in de laatste 500 meter  lukte het de Groningse combi om afstand te nemen van de andere ploegen en als tweede over de lijn te gaan.

Op zondag werd er ook nog gestart in de jongens 16 acht. Dit was een combinatie van Noordelijke verenigingen. Naast de drie roeiers uit de vier van de Hunze en Neptunus, roeiden hierin ook nog drie roeiers van ARC uit Assen en Wetterwille uit Leeuwarden mee. Aangezien er onvoldoende inschrijvingen waren in dit veld, werd er meegevaren in het jongens 18 veld. De ploeg die finishte in dit veld op de laatste plaats maar lag minder dan een seconde achter nummer vijf. Geen slechte prestatie van deze jonge en relatief onervaren ploeg. Zeker als je bedenkt dat ze normaal allemaal met twee riemen roeien en in de acht maar met een.

Ook kwamen er nog drie Jeugdroeiers aan de bak in de eenpersoons skiff. In het meisjes 14 veld roeide Eva Griep naar een tweede plaats in haar wedstrijd met een tijd die goed was voor een vijfde plaats in een veld van vijftien deelnemers. Bij de jongens 14 kwamen 29 deelnemers aan de start. Maarten Veninga werd derde in zijn wedstrijd met de tiende tijd en voor Fons Folkers was er ook  een derde plaats  in de wedstrijd met de negentiende tijd. Voor de jonge Neptunusleden een hele ervaring om voor het eerst op zo’n grote roeibaan te varen.

 

Advertenties

Advertenties