donderdag 21 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

‘Frits en Tine Vogt. Wie waren zij eigenlijk?’

Appingedam – Dit is de titel van een door oud-Damsters Reina Kremer en Marina Arbouw geschreven boek over het leven van een bekend ondernemersechtpaar uit Appingedam. In de tweede helft van de 20e eeuw dreven zij een winkel in huishoudelijke artikelen in de Cornelis Albertsstraat.

Het echtpaar Vogt heeft in al die jaren een markante invulling gegeven aan de geschiedenis van Appingedam. Niet alleen door de winkel, maar ook door hun talrijke nevenactiviteiten. Voornamelijk staat het reilen en zeilen rond deze unieke winkel centraal in het boek. Maar ook de andere zaken in hun leven worden belicht. Zowel de persoonlijke dramatische momenten als de humor, die zéker niet ontbrak in hun leven. Het boek bevat tevens veel historische feiten in de tijd waarover wordt geschreven. Het verhaal begint in het jaar 1810, in Fredeburg (Dl). De eerste Vogtgeneratie wordt pas goed belicht als zij zich in Appingedam gaat settelen in 1879 vanuit Duitsland. Het boek eindigt bij de sluiting van dezelfde winkel in de Cornelis Albertsstraat in 1996.

Het boek bevat onder meer een schat aan oude en unieke foto-opnames in zwart-wit en kleur. Het wordt gepresenteerd tijdens de jaarlijkse Damster Boekenbeurs op zondag 18 juni 2017 van 10.30 tot 16.30 uur.

De officiële presentatie van het boek is voor genodigden in het Oude Raadhuis, vóór de opening van de beurs. Hier worden de twee eerste exemplaren overhandigd aan de broers Johan en Henk Vogt, kinderen van Frits en Tine. Mede dankzij hun zeer uitgebreide informatie over de familie was het voor de auteurs mogelijk dit boek samen te stellen.
De start van de verkoop van het boek is daarna tijdens deze Boekenbeurs, op het plein naast de Nicolaïkerk in Appingedam bij de stand van Jur ten Hove, bestuurslid van de Stichting Damster Boekenbeurs. De stand staat tegen de gevel van het Oude Raadhuis.

Het hardcover uitgevoerde boek is ingenaaid en gebonden en bevat 288 bladzijden.
Het is te reserveren via het e-mailadres marina.arbouw@ziggo.nl, of bij Reina Kremer, telefoonnummer 0598-398250.

De prijs is bij voorinschrijving tot en met de Damster Boekenbeurs op 18 juni € 29,95.
Mocht het boek zijn uitverkocht tijdens de beurs, dan kan met directe betaling op deze dag eveneens voor dezelfde prijs gereserveerd worden.
Vanaf 19 juni kost het boek € 32,50.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,305VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier
TuinTuin
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021