18.6 C
Delfzijl
9 mei 2021 22:43

Eemsdeltacollege in actie voor team Nanoek

Appingedam – Het Eemsdeltacollege locatie Pastorielaan organiseert dit jaar een grote sponsoractie voor Stofwisselkracht en wel in het bijzonder voor team Nanoek. Het doel van Stofwisselkracht is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten en deze ziektes zo de wereld uit te krijgen. De keuze van dit goede doel lag voor het Eemsdeltacollege voor het grijpen. VWO6 leerlingen Natasja Schaafsma en Nant Weessies maakten hun profielwerkstuk over Stofwisselingsziekten en kregen hiervoor een 10. Het werkstuk was gebaseerd op het zusje van Natasja, Nanoek die een stofwisselingsziekte heeft.

De eerste actie om geld in te zamelen was het sponsorzwemmen. Zwemcenter Dubbelslag stelde zaterdagavond badwater ter beschikking zodat er zoveel mogelijk baantjes gezwommen konden worden. Als afsluiting werd er een spel gespeeld waar prijzen mee gewonnen konden worden. De prijs voor de mooist outfit ging naar Erik van Dijk. De persoon die het meeste geld opgehaald heeft, kreeg ook een prijs. Dit was Jan-Joost de Boer met 215 euro. Beide heren kregen twee kaartjes voor Joytime outdoor klimpark.

Gezamenlijk hebben de leerlingen en leraren ongeveer 500 euro bij elkaar gezwommen, een bijzonder mooi bedrag voor deze eerste actie. Er volgt nog een fietsactie en de grote afsluiting wordt de 24-uurs actie, waarbij de kinderen de nacht doorbrengen op school met allerlei activiteiten.

 

Volg ons op

11,142FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
KlussenKlussen
AutoAuto

Populaire berichten