fbpx
10.2 C
Delfzijl
vrijdag 05 juni 2020
Home Agenda tips Voor tweede keer nieuwjaarsduik 'Koud kunstje' in Appingedam

Voor tweede keer nieuwjaarsduik ‘Koud kunstje’ in Appingedam

Appingedam – Een nieuw jaar en een frisse start. Wie van een echte frisse start houdt kan zich Nieuwjaarsdag tussen 13.00 en 13.45 uur melden bij cafe De Doofpot, het verzamelpunt voor de tweede Nieuwjaarsduik in Appingedam. Met warme chocolademelk en glühwein vindt hier de voorbereiding plaats. Om 14.00 uur gaan de deelnemers achter de Nicolaikerk te water.

Janneke en Hero Woldhuis, samen met Betto Meijer van café De Doofpot verantwoordelijk voor de organisatie, hebben het evenement een ‘Koud kunstje’ genoemd. Vorig jaar vond de eerste editie plaats. ,,Met dertig deelnemers en zeker driehonderd toeschouwers waren we al heel tevreden”, aldus Janneke Woldhuis. ,,We rekenen nu wel op meer deelnemers.”

Ondanks het koude kunstje wordt er wel voor EHBO gezorgd. De Damster reddingsbrigade is op het water aanwezig. Veiligheid voor alles.” Evenals vorig jaar kan men na de Nieuwjaarsduik weer opwarmen in De Doofpot waar dan de snert klaarstaat en de deelnemers een oorkonde krijgen. Vanaf 14.15 uur treedt hier dan ook El Jackson op.

Advertenties