Dijkgraaf Bert Middel gaat tweede termijn in

Groningen – Op woensdag 20 december 2017 wordt dijkgraaf Bert Middel beëdigd voor een tweede ambtstermijn bij het waterschap Noorderzijlvest. René Paas, Commissaris van de Koning in de provincie Groningen, zal Middel daartoe de verklaring en belofte afnemen.

Hoge prioriteit aan hoosbuien en droogteperioden

Waterschappen geven een hoge prioriteit aan steeds frequenter voorkomende hoosbuien en droogteperioden. Ze beschikken over de kennis en ervaring om de gevolgen ervan structureel het hoofd te kunnen bieden. Samenwerking met gemeenten, provincie, maatschappelijke organisaties, bedrijven en vooral inwoners is daarbij zonder meer noodzakelijk. “Het gaat ons allen aan. We hebben geen andere keus dan de handen ineen te slaan. Niets doen is geen optie!”, aldus Bert Middel.

Ruime politiek-bestuurlijke ervaring

De in Groningen (wijk Oosterpark) geboren en getogen Bert Middel is sinds 1 januari 2012 dijkgraaf van het waterschap Noorderzijlvest en beschikt over ruime politiek-bestuurlijke ervaring.

Vanaf 1 december 2005 tot 1 december 2011 was Middel burgemeester van de gemeente Drachten | Smallingerland. Daarvoor was hij zeventien jaar lang parlementariër namens de PvdA, waarvan dertien jaar in de Tweede Kamer en vier jaar in de Senaat.

Back to top button