fbpx
12.7 C
Delfzijl
zaterdag 06 juni 2020
Home Agenda tips Zaterdag 23 december Dickensdag in het centrum van Delfzijl

Zaterdag 23 december Dickensdag in het centrum van Delfzijl

Delfzijl – Zaterdag 23 december zal het centrum van Delfzijl in het teken staan van Dickens.

Vele vrijwilligers die verkleed zullen zijn in oude Engelse kledendracht zullen het winkelcentrum opvrolijken. Speciaal aan dit evenement is dat voor de eerste keer ook de Marktstraat en de oude schans hieraan deel zullen nemen. Op de Oude Schans zal een groot kasteel worden opgezet die vanuit de Landstraat al te zien zal zijn. Verder zullen er een aantal grote partytenten opgebouwd worden zodat ook bij koud of slecht weer de vervlogen tijden van Dickens geproefd kunnen worden.

Op dit gedeelte van de oude schans zullen zeker 50 vrijwilligers verkleed rond lopen van rijke adel tot zwervers en schoffies. Als u geluk heeft bestaat de mogelijkheid dat u Ebenezer Scrooge in eigen persoon tegen kunt komen, verder moet u goed om uw spullen denken want tussen de strobalen verschuilen zich zwervers en ander onguur gespuis die zullen proberen u van uw bezittingen te beroven, alles uiteraard met een knipoog.

Tegen oud Hollandse prijzen zullen er warme dranken geserveerd worden en kunt u warme snacks kopen, deze kunt u nuttigen op het  terras en ondertussen genieten van een Dickens koor die speciaal voor u kerstliederen ten gehore zullen brengen het festijn begint om 13:00 uur  en zal duren tot 19:00 uur . Vooral na 17:00 uur als het donker begint te worden zullen de vele  lichtjes een sprookjesachtig effect uitstralen .

Advertenties