fbpx
dinsdag 07 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Tweede editie Hardloop4Daagse Delfzijl een groot succes

Delfzijl – De Hardloop4Daagse die van maandag 20 tot en met donderdag 23 mei in Delfzijl werd gehouden. Er deden maar liefst 135 deelnemers mee.

“We kunnen van een succesvolle tweede editie spreken,” meent Margriet van Angelen van de organiserende Atletiekvereniging Fivelstreek. “Er liepen in totaal 135 hardlopers mee en dat is meer dan vorig jaar. De groet zit er dan ook in. Opvallend was ook dat de er meer jeugd meeliep. Daar ben ik heel blij mee.”

“Iedere avond hadden we een andere route van 2,5 km om en nabij het Sportpark Centrum een andere route uitgezet. Deze routes werden zeer gewaardeerd. De routes en het mooie weer waren zeker ingrediënten van het succes en zorgden ervoor dat de deelnemers bleven lopen. Ook zag je spontaan gelegenheid groepjes ontstaan. De sfeer werd op de laatste dag nog extra verhoogd door de streetband Kleintje Mina. De nieuwe streetband van Muziekvereniging Koningin Wilhelmina bracht bekende nummers ten gehore en dat werkte heel aanstekelijk. De deelnemers liepen tussen de 5 en 20 km. Een hele prestatie.”

“Het doel van de Hardloop4Daagse is dan ook deze editie weer geslaagd. We hebben de hardloopsport goed op de kaart gezet. Mensen hadden het er over en dat is goed. We maken ons alweer op voor een derde editie. Dat doen we met een commissie, waarbij het prettig samenwerken is. Ook zijn we afhankelijk van vrijwilligers. Gelukkig hoeven we ons daar weinig zorgen over te maken.”

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer