Albert Heijn Siddeburen op 27, 28 en 29 mei gratis bloeddruk meetpunt voor de Hartstichting

Siddeburen – Op 27, 28 en 29 mei kunt u gratis uw bloeddruk laten meten bij de Albert Heijn in Siddeburen. Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op regelmatig de bloeddruk te (laten) meten. Als het nodig is, kunnen dan tijdig maatregelen worden genomen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen.

Ondernemer Harry Zweepe draagt zorg voor zijn klanten en ondersteunt daarom deze oproep van de Hartstichting door in zijn winkel een bloeddrukmeetpunt open te stellen. Deelname aan de campagne bloeddruk meten sluit aan bij het lokaal en maatschappelijk ondernemerschap van Harry Zweepe, waarvoor de ondernemer het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) heeft ontvangen. 

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 2 op de 5 niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting tijdelijke meetlocaties in op openbare plaatsen in het hele land. Albert Heijn Siddeburen is één van deze locaties. 

Persoonlijk 
Op maandag 27 mei van 14-18 uur, dinsdag 28 mei van 16-20 uur en woensdag 29 mei van 14-18 uur kunnen mensen hun bloeddruk meten bij de Appie. De gemeten bloeddruk is persoonlijk, en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. Harry Zweepe doet er alles aan om extra service te bieden aan zijn/haar klanten. Deelname aan de campagne bloeddruk meten is voor hem.

Over de Hartstichting 
De Hartstichting wil hart- en vaatziekten eerder opsporen en beter en sneller behandelen. De Hartstichting werkt hiervoor samen met wetenschappers, artsen, samenwerkingspartners en vele vrijwilligers. Daarnaast financiert de stichting onderzoek en geeft zij steun en voorlichting aan patiënten. Voor meer informatie over de Hartstichting, ga naar www.hartstichting.nl.

Back to top button