NL-Alert alarmeert via mobiel, digitale vertrekborden én reclamezuilen

Nederland – Maandag 3 juni om 12:00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ontvang je het controlebericht op je mobiel, dan weet je dat jouw telefoon juist is ingesteld. Om zoveel mogelijk mensen te alarmeren en informeren bij een ramp in de omgeving, zet NL-Alert nieuwe kanalen in. Zo is NL-Alert vanaf 3 juni ook te zien op veel digitale reclamezuilen in Groningen in bijvoorbeeld winkelcentra en op stations. Het is voor het eerst dat het controlebericht op digitale reclamezuilen wordt getoond.

Bij een ramp bij jou in de buurt, kan de overheid je via NL-Alert alarmeren en informeren. Op je mobiel, maar ook op veel digitale reclamezuilen en vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro zie je wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen. Zie je een NL-Alert? Volg de instructies op, informeer anderen en help de mensen om je heen. Zo weten zij ook wat zij moeten doen.

Dit moet je doen bij een NL-Alert
1.    Lees direct het bericht.
2.    Volg de instructies op.
3.    Informeer en help de mensen om je heen. Op de meeste mobiele telefoons die in Nederland worden verkocht, is NL-Alert al ingesteld. Met het landelijke NL-Alert controlebericht dat de overheid op 3 juni verzendt, kun jij checken of jouw mobiel goed is ingesteld. Ontvang jij het controlebericht niet? Ga naar de instelhulp op nl-alert.nl en stel je mobiel in.

Back to top button