fbpx
26.5 C
Delfzijl
zaterdag 15 augustus 2020
Home Algemeen Twee wandelevenementen w.s.v. Spirit afgelast, nog geen besluit over avondvierdaagse

Twee wandelevenementen w.s.v. Spirit afgelast, nog geen besluit over avondvierdaagse

Delfzijl – Door de van regeringszijde opgelegde maatregelen, in verband met het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus, waaronder het verbod op het organiseren van evenementen. Daarom heeft de w.s.v. Spirit moeten besluiten een tweetal wandelevenementen, die gepland stonden voor de maand mei, af te gelasten.

Het betreft hier de 74e Spirittocht, die georganiseerd zou worden op zaterdag 16 mei aanstaande en de 29e Pinkster Zeedijk Wandeltocht op Pinksterzondagmorgen 31 mei.

Voor wat betreft de 72e Avondvierdaagse die gepland staat voor maandag 8 t/m donderdag 11 juni is nog geen definitief besluit genomen, echter de verwachting is dat de Koninklijke Wandel Bond Nederland op korte termijn met adviezen zal komen richting de organiserende verenigingen, maar natuurlijk kunnen er na 1 juni ook van regeringszijde nieuwe maatregelen worden bekend gemaakt.

Wel is het zo dat diverse organisaties in het land Avondvierdaagse wandeltochten al hebben afgelast, met name in de maanden april en mei. Een aantal van deze organisaties verplaatsen het evenement naar het najaar. Spirit beraadt zich nog over het al dan niet doorgaan, maar verplaatsing naar het najaar lijkt niet waarschijnlijk.

loading...