Twaalf stoetbomen uitgereikt op Openbare Basisschool Hiliglo in Holwierde

Holwierde – Twaalf leerlingen uit groep 1 en twee van Openbare Basisschool Hiliglo in Holwierde kregen maandagmiddag de traditionele stoetboom uitgereikt.

De “Stoetboomceremonie” is een jarenlange traditie op de school. De traditie wordt tegenwoordig nog maar op weinig scholen in Groningen gehouden.

De stoetbomen werden aan het eind van de eerste schooldag uitgereikt door leerlingen van groep 8. De leerlingen kregen de stoetboom als een vorm van troost èn beloning, omdat ze vanaf heden vaker in de schoolbanken zitten. Het spelen op het plein wordt minder. Daarvoor in de plaats komt nu lezen, schrijven, rekenen en andere vakken.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2157″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]
Back to top button