Zonovergoten vierde editie Rondje Ziel; helaas weinig publieke belangstelling

Delfzijl – Afgelopen zondag werd de vierde editie van de wielerronde Rondje Ziel in Delfzijl verreden. Mede door de tropische temperaturen trok dit wielerevenement niet veel toeschouwers.

Aan de wielerronde Rondje Ziel deden een kleine 200 deelnemers mee, er werd gestart in vijf klassen. In de Funklasse verschenen ook veel regionale coureurs aan de start. Wielrenners die voor het eerst meededen schrokken van het tempo, dat van meet aan boven de 40 kilometer per uur lag. Frank Veenwijk won, voor respectievelijk Mike Huizenga en Ide Aardewiel.

Bij de vrouwen zegevierde Floor Weerink. Vier dames wisten het peloton op een minuut achterstand te rijden. Willemiek Meinders werd in de sprint tweede, Paulien Koster eindigde als derde.

Bij de elite mannen ging de wist naar Sjors Dekker uit Groningen. Hij kwam solo over de finish. Gevolgd door Andries Weening en Mark Prinsen.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2155″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button