7.3 C
Delfzijl
15 mei 2021 04:50

TRIAS Heren ook in de beker succesvol

Loppersum – Geen moment kwam TRIAS woensdagavond in de eerste ronde van de districtsbeker van de NEVOBO in de problemen. In Loppersum werd LSV eenvoudig met 3-1 verslagen. De setstanden waren 22-25, 25-18, 25-18 en 25-21. De volgende ronde zal worden gespeeld in de periode tussen 23 oktober en 25 november de tegenstander daarin is nog niet bekend.

Coach Henk Beuker vond dat de ploeg pas na anderhalve set een beetje ging draaien. ‘ Daarvoor was de foutenlast veel te hoog en wellicht was er ook wel wat sprake van onderschatting. In een wedstrijd waarin je duidelijk beter bent, moet je weinig weggeven. In de rally ben je dan meestal toch de betere. Dat kwam er in het begin onvoldoende uit. Verdedigend was het ook niet superscherp, maar we werden ook niet tot het uiterste gedreven.

Smet op de wedstrijd was het ontbreken van Kees Parent (geblesseerd), Henri Haan (geblesseerd), Rudolf Bos (ziekte) en het pas later aansluiten van André Swiersema (werk). Hierdoor was Trainer/Coach Henk Beuker genoodzaakt de hele ploeg om te gooien wat de onderlinge afstemming niet te goede kwam. Daar kwam bij dat Jan Timmerman al een wedstrijd in de benen had.

“Dat je dan anderhalve set nodig hebt om een beetje te wennen is natuurlijk niet vreemd”,  aldus Beuker. “Bovendien is het zo dat je in dit soort wedstrijden, waarin je tegen een tegenstander speelt uit een lagere klasse, je alleen maar kunt verliezen want winst wordt gewoon verwacht”.

Bijkomstig voordeel was wel dat nu spelers, die normaal weinig speelminuten maken,  een hele wedstrijd konden spelen. “Vooral het inpassen van Saso Dreu verliep naar tevredenheid. De inbreng van Marnix de Rooij viel iets tegen. Hoewel hij op een voor hem vreemde plaats stond had ik toch iets meer van hem verwacht”: aldus Beuker. “Ik had gehoopt dat hij iets meer van zijn talent had laten zien. Ik weet dat hij het kan want dat heeft hij al eerder in wedstrijden laten zien. Wellicht dat de matige start van de ploeg hem ook parten speelde”.

We nemen nu eerst anderhalve week rust, waarna we starten met de voorbereiding op onze volgende thuiswedstrijd 4 november om 18.00 uur in Appingedam tegen Pegasus uit Ter Apel.

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
DierDier
WonenWonen
AutoAuto
KlussenKlussen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten