fbpx
1.2 C
Delfzijl
maandag 30 maart 2020
Home Algemeen Gemeente Delfzijl doet onderzoek naar besteding van 3 miljoen euro voor verbouwing...

Gemeente Delfzijl doet onderzoek naar besteding van 3 miljoen euro voor verbouwing De Molenberg

Delfzijl – De gemeente Delfzijl heeft drie miljoen euro beschikbaar gesteld voor de verbouwing van De Molenberg. Om dit bedrag op de juiste wijze in te zetten is een onderzoek gestart naar mogelijkheden om meerdere culturele instanties, zoals het IVAK en de bibliotheek, te verbinden met Theater De Molenberg. Dit onderzoek wordt gedaan naar aanleiding van het rapport Podiumvisie Delfzijl, waarin wordt beschreven hoe de gemeente zou kunnen omgaan met haar cultuuraanbod in een samenleving waarin het aantal inwoners afneemt en die aan de vooravond staat van een gemeentelijke herindeling.

Podiumvisie, inkijk in cultureel Delfzijl

De Podiumvisie geeft een inkijk in cultureel Delfzijl. In het rapport komen het aantal culturele instellingen, de gebruikers, de financiƫn die hierin omgaan en toekomstontwikkelingen aan bod. Daarnaast is ook gesproken met culturele instanties en groepen belanghebbenden die in Delfzijl betrokken zijn bij het complex De Molenberg. In dit rapport is toegewerkt naar een aantal mogelijkheden voor de toekomst.

Onderzoek naar cultuurcluster

Naar aanleiding van de Podiumvisie gaat de gemeente onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om meerdere culturele instanties in een samenwerkingsverband onder te brengen in De Molenberg. Theater De Molenberg blijft bestaan, maar de intentie is om het onderdeel te laten zijn van deze verzameling cultuurinstellingen, zoals het IVAK, de bibliotheek en mogelijk andere partijen op het gebied van amateurkunst, popmuziek en andere culturele activiteiten.

Financiƫn

De uitkomsten van het onderzoek dragen bij om tot een zo duurzaam mogelijke verbouwing te komen van het complex De Molenberg waarin meerdere culturele instellingen worden gehuisvest die er voor zorgen dat De Molenberg een verzamelpunt wordt van cultureel Delfzijl. Wethouder Hans Ronde: ‘Deze verzameling moet bijdragen aan een toekomstbestendige Molenberg die in de veranderende samenleving van Delfzijl ook in de toekomst bestaansrecht kan hebben. Uit het onderzoek moet blijken of het mogelijk is om De Molenberg voor 3 miljoen euro zo te verbouwen, dat bovengenoemd scenario volledig tot zijn recht komt. Indien dit niet gaat lukken voor dit bedrag zal worden gekeken welke opties er dan mogelijk zijn.’

De uitkomsten van het onderzoek worden nog eind dit jaar verwacht.

Advertenties