Record aantal locaties verwelkomen vrijwilligers tijdens de Natuurwerkdag

Delfzijl – Op 4 november is het weer Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersdag in het groen. In Groningen organiseert Landschapsbeheer Groningen het evenement voor de 17e keer. Samen buiten aan de slag, dat kan op ruim 520 locaties door heel Nederland en zo’n 39 in Groningen. Dat is een recordaantal!

Het is gezond, leuk en gezellig om samen te zagen, te snoeien en meer. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen.

In de gemeenten Delfzijl, Eemsmond en Loppersum doen maar liefst 7 locaties mee in Delfzijl, Woldendorp, Middelstum, Stedum, Toornwerd en Zandeweer zijn vrijwilligers van harte welkom.

Voor elk wat wils

Op deze locaties kunnen vrijwilligers allerlei activiteiten uitvoeren. Snoeien, maaien, zeisen, timmeren of planten, alles is mogelijk. Natuurlijk is er ook genoeg gelegenheid voor het maken van een praatje en het uitwisselen van groene ‘kennis’. Voor een lunch wordt gezorgd. Door een dag mee te helpen, werken de vrijwilligers mee aan klussen die anders tussen wal en schip dreigen te vallen door gebrek aan geld of menskracht. Zo krijgt het landschap een mooie opknapbeurt.

Je kunt nog meedoen

Iedereen die alleen of met buren, vrienden of familie een dag buiten aan de slag wil, kan zich nog aanmelden via www.natuurwerkdag.nl.

Partners van de Natuurwerkdag zijn de Nationale Postcode Loterij en Groen en Fit van De Friesland Zorgverzekeraar. De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking tussen de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland,  A Rocha, IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Back to top button