Top2000 kerkdienst in de Nicolaïkerk Appingedam

Appingedam – Twee solisten, twee duo´s en een kleine groep vrouwen zingen zondag 3 december een nummer uit de Top2000 in een speciale dienst van de Protestantse Gemeente Appingedam.

Enkele jaren geleden is landelijk het initiatief genomen om tijdens kerkdiensten iets te doen met de muziek uit de Top2000, de populaire hitlijst van Radio2 die elk jaar te horen is tussen Kerst en Oud en Nieuw. Veel van die nummers hebben voor verschillende mensen een waardevolle betekenis. De muziek en/of de tekst raakt ze, geeft hoop of troost of roept herinneringen op.

In de Nicolaïkerk wordt de Top2000Kerkdienst voor het vierde achtereenvolgende jaar gehouden. Dit jaar is gevraagd of mensen uit de eigen Protestantse gemeente een nummer uit de Top2000 willen kiezen en eventueel ook zelf willen laten horen. Daardoor is er een mooi gevarieerd repertoire ontstaan met verschillende boodschappen en betekenissen.

Allereerst melde zich een groep ‘Alten’ aan, de dames die ook hadden meegewerkt aan de musical ‘Het Theater Komt’ van afgelopen voorjaar. Verder zijn er nummers gezongen door Regina & Saskia Lafeber, Jenny Baron, Henk Samplonius (die ook de dienst verder op piano begeleidt) en door het duo Vera van Gerven en Wout de Vries, die vaker samen optreden.

U bent van harte Welkom bij deze Top2000-Kerkdienst in Appingedam met o.m. nummers van Bløf, Adèle, Bette Midler, the Beatles, Racoon en Leonard Cohen. De speciale dienst begint 3 december om 09:30 uur.

Back to top button