zondag 19 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Toenemende belangstelling Fivelstadtocht

spot_img

Appingedam – De nu al ruim zeshonderd inschrijvingen bevestigen het beeld dat dit historisch culturele wandelevenement tijdens de zaterdag van het Open Landelijk Monumenten Weekend definitief een vaste plaats op de landelijke wandelkaart heeft veroverd.

Alle jaren zit de wandelsport in lift en ook de organisatie van de Fivelstadtocht ziet haar inspanningen voor het maken van een attractieve tocht beloond met een stijging in het deelnemersveld op alle afstanden. Onder het motto bewegen naar vermogen zijn de afstanden 5-15-25 en 40 kilometer uitgezet. Voeg hierbij de historisch culturele aspecten van het gebied aangevuld met andere bezienswaardigheden op de route en de meerwaarde spreekt voor zich. De voorbereidingen van deze 7e  Fivelstadtocht zijn behoudens een paar (Corona) puntjes op de i afgerond. De routes zijn bekend, de doorkomst dorpen en locaties voor onze rust- en stempelplaatsen hebben wederom hun enthousiaste deelname getoond.

Deze westelijke route kronkelt zich een weg door het voormalig Fivelboezem gebied langs dorpen en wierden. Het Damsterdiep zal een belangrijke rode draad blijken in de route en startend vanuit Appingedam worden globaal de volgende plaatsen bezocht: Oosterwijtwerd, Eenum, Zeerijp, Loppersum, Ten Post, Winneweer, Garrelsweer en Wirdum. Dit alles uiteraard afhankelijk van het aantal te lopen kilometers die de wandelaar kiestNatuurlijk zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen waarbij uiteraard de grondgedachte van de tocht niet uit het oog wordt verloren: Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen en omstreken!

Inschrijven kan tot en met 10 September 22:00 uur eenvoudig via de website www.fivelstadtocht.nl worden gedaan. Inschrijving op de dag zelf is niet mogelijk.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
DierDier
WonenWonen

Populaire berichten