Albert Heijn en de voedselbank organiseren samen inzamelingsactie “Op een lege maag kun je niet leren”

Delfzijl – Het aantal huishoudens in Nederland dat voedselhulp krijgt van de voedselbank is in 2020 met 7,2% gestegen. Achter deze toename zit ook een grote groep kinderen. Het aantal kinderen t/m 17 jaar die afhankelijk zijn van de voedselbank steeg in 2020 met 9,3% ( 36.858 kinderen). Speciaal voor deze kinderen, start vandaag de grote landelijke actie gericht op het ontbijt “Op een lege maag kun je niet leren” in samenwerking met Albert Heijn. Geen enkel kind zou met een lege maag naar school mogen gaan.

Klanten kunnen in 660 winkels van Albert Heijn, verspreid over heel Nederland, ontbijtproducten zoals hagelslag, havermout en cornflakes doneren aan de lokale voedselbanken. De ontbijtproducten zijn speciaal geselecteerd en staan bij elkaar gegroepeerd in de winkel, zodat het makkelijk is voor klanten om de producten uit te zoeken. Alle producten zijn gericht op een voedzaam ontbijt voor gezinnen met kinderen. De Albert Heijn winkels in Delfzijl en Loppersum nemen deel aan deze actie voor de Voedselbank Eemsdelta.

“Geweldig dat onze vaste en belangrijke partner Albert Heijn zich weer inzet voor de voedselbanken. Deze week zijn alle scholen weer begonnen. Een mooi moment om gezinnen die het moeilijk hebben te helpen met het aanvullen van de voorraadkast. Want op een lege maag kun je niet leren. Het zou dus fantastisch zijn als we deze weken veel ontbijtproducten inzamelen voor gezinnen die klant zijn bij de voedselbank!”, aldus Leo Wijnbelt Bestuursvoorzitter van Voedselbank Nederland.

Voedselbank Eemsdelta en Albert Heijn doen mee
Ook in de gemeente Eemsdelta zijn kinderen helaas afhankelijk van voedselhulp. Voedselbank Eemsdelta steunt samen met haar vrijwilligers deze kinderen en hun gezinnen door wekelijks een gratis voedselpakket te verstrekken, uit gedoneerde producten. In Loppersum en Delfzijl kunnen inwoners ook meedoen aan de inzamelingsactie van Albert Heijn. Daarmee is onze Voedselbank Eemsdelta enorm geholpen. Je vindt de actieproducten bij Albert Heijn in Loppersum aan het Pastoriepad 1 en in Delfzijl aan de Willemstraat 26.

Over Voedselbanken Nederland en Voedselbank Eemsdelta
De doelstelling van de voedselbank is tweeledig: het bieden van directe voedselhulp aan de armste mensen en het voorkomen van verspilling van goed voedsel. Om in aanmerking te komen voor een voedselpakket gelden een aantal criteria. Deze criteria en het aanvraagformulier vindt u op de website: https://www.voedselbankeemsdelta.nl/

Back to top button