MuzeeAquarium Delfzijl is voor een wisseltentoonstelling op zoek naar bijzondere Groningse werkkleding

Delfzijl – De eerstvolgende wisseltentoonstelling in het MuzeeAquarium Delfzijl heeft als titel: Voor elk vak een pak, werkkleding van arbeider tot ambtenaar. Daarvoor is het museum op zoek naar bijzondere Groningse werkkleding: bijvoorbeeld van personeel van het Delfzichtziekenhuis, een uniform met stropdas van de GADO busmaatschappij, van overheidsdiensten, bedrijven en andere beroepen uit de 20ste en 21ste eeuw.

Maar ook tot op de draad versleten werkhandschoenen of afgedragen klompen: alles wat werkkleding betreft en liefst met een mooi verhaal en een foto van degene die het draagt. Op de foto staat één van de voorbeelden van werkkleding uit het MuzeeAquarium: een antiek duikerspak gemaakt van rubber. Het bestond uit één stuk, dus je moest er echt in gehesen worden. Dan kreeg je een zwaar borststuk om, een paar blokken lood erbij en een zware koperen helm en loden schoenen! Zou daar de uitdrukking ‘hij ging er met het lood in de schoenen naar toe’ vandaan komen?

Hebt u werkkleding die u uit wilt lenen voor de tentoonstelling, stuurt u dan een mail liefst met foto naar info@muzeeaquarium.nl of belt u naar 0596-632277. De tentoonstelling start op 9 oktober en duurt tot en met de kerstvakantie. De tentoonstelling ‘Verbinding in beeld’ met schilderijen uit Eemsdelta is nog te zien tot en met 15 november.

Back to top button