fbpx
vrijdag 03 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Toename overlast door jeugd met vuurwerk in Appingedam; tientallen meldingen per dag

Appingedam – In Appingedam is de laatste weken sprake van toename van overlast door jeugd met vuurwerk. Daarnaast worden er vuurtjes gemaakt, mensen mishandeld en bedreigd omdat ze de jongeren aanspreken op het gedrag en zelfs hulpverleners worden belemmerd bij hun werk. Inwoners klagen op Facebook dagelijks over de overlast en zijn het zat, sommigen willen zelf actie ondernemen om de overlast een halt toe te roepen.

“Er is een duidelijke toename van overlast door vuurwerk in Appingedam. Politie, toezichthouders en jongerenwerk zetten hier extra op in”, laat een woordvoerder van de gemeente Eemsdelta weten. Er komen per dag tientallen meldingen binnen over vuurwerkoverlast.

Ook word er regelmatig gebruik gemaakt van brandbaar materiaal wat zorgt voor korte maar hevige brandjes. De brandweer van Appingedam moest gisteravond twee maal uitrukken. Ter plaatse waren de brandjes al bijna uit en was het een kwestie van de laatste vlammen doven.

“De jongeren verspreiden zich in groepen en verplaatsen zich snel, dit bemoeilijkt aanhoudingen. Ook bevinden ze zich op meerdere plaatsen tegelijk. In geval van aanhouding volgt proces verbaal en een gesprek met de ouders.”

De wijkagenten van het gebied vinden het gedrag van de jeugdigen buitenproportioneel. “Helaas concluderen wij dat de tijd van waarschuwen voorbij is. Er zal repressief door ons worden opgetreden in Appingedam! Wij zijn inmiddels al begonnen met een inventarisatie van de overlastgevende jeugd. Zo spoedig mogelijk zullen er huisbezoeken en aanhoudingen plaats gaan vinden”, aldus de wijkagenten.

Als inwoners informatie hebben kunnen ze dat melden via openbareordeenveiligheid@eemsdelta.nl, bij de politie of anoniem via 0800-7000.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer