fbpx
zaterdag 04 december 2021
11.3 C
Delfzijl

EEW in Farmsum mag derde verbrandingslijn niet in gebruik nemen

Farmsum – EEW Energy from Waste Delfzijl (EEW) mag een derde verbrandingslijn niet in gebruik nemen. Het bedrijf had een uitbreidingsplan gemaakt waarbij een natuurbeschermingswet-vergunning moest worden verleend. De provincie Groningen verleende op 15 november 2019 de vergunning hiervoor.

Nederlandse en Duitse natuur- en milieuorganisaties VSL, VZE en MOB vochten deze vegunning aan omdat er volgens hun geen rekening was gehouden met de stikstofuitstoot van de vrachtschepen die het product aanleveren. De provincie Groningen vond het niet nodig om deze uitstoot mee te nemen in de berekening van de uitstoot.

De Raad van State oordeelde vandaag dat de provincie Groningen alsnog uitgebreid onderzoek moet doen naar de uitstoot van de schepen die vanaf de Waddenzee naar Delfzijl varen. Zolang dit onderzoek niet is afgerond en deze niet is meegenomen in de nieuwe vergunning moet EEW wachten met de uitbreidingsplannen.

Het bedrijf heeft al een vergunning voor twee andere verbrandingslijnen, deze vallen onder een andere vergunning en mogen daarom in bedrijf blijven.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer