fbpx
27.8 C
Delfzijl
maandag 10 augustus 2020
Home Sport Titels voor sporters Karateclub Kyôchô op Nederlands kampioenschap Shinkyokushin karate

Titels voor sporters Karateclub Kyôchô op Nederlands kampioenschap Shinkyokushin karate

Rotterdam – In alle vroegte vertrok afgelopen zaterdag de A-selectie van Karateclub Kyôchô Delfzijl richting het Nederlands kampioenschap Shinkyokushin karate in Rotterdam. Dit keer konden de negen karateka’s alleen meedoen met het onderdeel vechten.

De leerlingen van Patrick en Inge Stegenga behaalden bijna allemaal een podiumplaats. Daarnaast werden er ook wat persoonlijke doelen bereikt die belangrijk zijn voor de coaches zodat de wedstrijd karateka zichzelf weer kan verbeteren.  

Voor Sidney Kosse (16 jaar) en Lisa Sijtsema (10 jaar) was er de titel van Nederlands kampioen Shinkyokushin kumite.

De andere leerlingen behaalden de volgende plaatsen: Keano Eijer (10 jaar) derde plaats, Nadia vd Sluijs (10 jaar) derde plaats, Romy van de Berg (15 jaar) derde plaats, Jixi Toth (17 jaar) derde plaats, Teun Schuiten (11 jaar) derde plaats. Jeymi Brian (15 jaar) vocht voor het eerst mee in de A-selectie na de eerder behaalde titel van Noord-Nederlands kampioen en moest helaas door een blessure in zijn laatste partij de beker laten gaan.

Ook Roos van de Berg (12 jaar) won haar eerste twee partijen maar kon helaas daarna niet de volgende wedstrijd in vanwege een blessure. Lisa Sijtsema behaalde ook nog van de jury de aanmoedigingsprijs die de jonge karateka moet motiveren om vooral zo door te gaan.

loading...