Tips voor een gezellig en warm huis

Nederland – De winter staat weer voor de deur en dat betekent dat het buiten kouder gaat worden. We gaan weer van avondjes buiten naar lekker op de bank binnen. Dan is het wel fijn als het binnen warm en gezellig is. Daarnaast wil je natuurlijk ook niet teveel energie gebruiken om je huis warm te krijgen. Wij geven je een aantal tips hoe jij je huis zowel qua temperatuur als gevoel warm kunt laten aanvoelen.

Maak gebruik van natuurlijke stoffen

Door gebruik te maken van natuurlijke stoffen haal je al veel warmte in huis. Kies voor materialen als wol en hout voor zowel letterlijke warmte als een warme uitstraling. Hout heeft als associatie warmte, doordat je met dit materiaal vuur maakt. Hierdoor lijkt je huis automatisch warmer dan door metalen te gebruiken in de ruimte. Plaats bijvoorbeeld een houten tafel in je eethoek.

Het is algemeen bekend dat wol een warme stof is. Door deze terug te laten komen in je interieur krijg je automatisch al wat warmte in huis. Kies voor een wollen kleedje, kussens of een meubel van wol. Op deze manier zit je er warm bij in de winter!

Zorg voor warme kleuren in huis

Naast natuurlijke stoffen is de kleur van je interieur ook belangrijk. Door een warm-ogende ruimte voel je je vanzelf al warmer. Het werkt als een soort placebo-effect. Je kunt ervoor zorgen dat de ruimte warmer is door bepaalde kleuren te verwerken in je interieur. Ga voor kleuren als: rood, bruin en oranje.

Door deze terug te laten komen krijg je al een perceptie van de warme temperatuur. Je hoeft niet direct je hele huis te verven, maar door bepaalde accessoires toe te voegen in deze kleur krijg je hetzelfde effect.

De leukste kleedjes op de vloer

Heb jij wel eens last van koude voeten? Dan heb ik een gouden tip voor jou! Plaats vloerkleden de plekken waar je vaak zit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de eethoek, de zithoek en in je slaapkamer. Hiermee creƫer je extra gezelligheid en voorkom je dat de kou via de vloer bij je voeten kan komen.

Je kunt natuurlijk ook leuke sloffen aantrekken! Tegenwoordig zijn de fluffy pantoffels weer helemaal in. Door meer lagen tussen de ondervloer en je voeten te doen voorkom je dat de kou in je voeten trekt. Wist je dat wanneer je handen en voeten koud zijn je hele lichaam koud aanvoelt? Zorg daarom voor warme voeten met deze tips! 

Kleed de kamer aan met accessoires

Door bepaalde accessoires in je huis neer te leggen krijg je automatisch ook een warme uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan kaarsjes. Hier krijg je het natuurlijk niet direct warm van. Daarentegen is het wel zo dat door het vlammetje die je kunt zien in combinatie met de gezelligheid je wel een warmer gevoel krijgt.

Plaats op de plekken waar je vaak zit ook kleedjes en kussentjes. Hiermee zit je comfortabel en warm op de bank of je favoriete fauteuil. Ga ook weer voor de natuurlijke materialen om ervoor te zorgen dat ze extra warmte afgeven. Pak lekker een kleedje op de bank wanneer het wat frisser wordt in huis. Hiermee hoef je de verwarming niet hoger te zetten, maar kun je besparen door je extra te kleden.

De warme temperatuur in huis bewaren

Wij geven je nog een aantal extra tips om ervoor te zorgen dat je de thermostaat zo lang mogelijk op een lagere temperatuur kan staan. Ga voor prachtige gordijnen. Hiermee krijg je een luxe uitstraling in je huis, maar houd je ook de warmte binnen. Kijk bij Dimehouse voor de mooiste producten voor in huis.

Zorg er verder voor dat je geen meubels voor de radiatoren zet. Klinkt misschien heel logisch, maar dit wordt vaak gedaan om de minder mooie verwarming weg te werken. Helaas blijft de warmte dan ook achter de meubels hangen. Ga voor slimme apparaten. Hiermee kun jij nooit vergeten om de verwarming uit te zetten.  

Back to top button