Warmte in huis halen met je interieur

Nederland – Wie houdt er niet van een lekker warm huis tijdens de koude winterdagen. Dit kun je op meerdere manieren doen, namelijk door de thermostaat een graad omhoog te zetten. Wil je dit liever niet doen? Dan geven wij je een paar tips hoe jij door je interieur aan te passen kunt genieten van een warmer huis!

Ga voor natuurlijk

Vroeger was er nog geen thermostaat, maar bleven de mensen ook warm tijdens de winter. Dit was mogelijk door natuurlijke materialen. Hierbij kun je denken aan wol, leer en hout. Wanneer jij deze materialen terug laat komen in je interieur heb je naast warme items ook een warme uitstraling in huis. Dit werkt ook in het gevoel dat het warmer in huis is, dan het eventueel is.

Kies voor wollen dekens, leren banken, houten tafels en stoelen van leer of van teddy stof. Ook al is Bouclé geen natuurlijke stof, het is wel een warme stof en het ziet er wollig uit. Door de natuurlijke stoffen en materialen creëer je warmte in huis en ziet het er gezellig uit. Dat is natuurlijk ook belangrijk wanneer je in de wintertijd meer binnen zit.

Het placebo-effect werkt echt!

Door gebruik te maken van warme kleuren krijg je echt het gevoel van een warmere temperatuur. Ga voor de kleuren in de range van rood tot bruin en je zult versteld staan van het effect wat dit heeft.

Betekent dit dat je direct je hele interieur opnieuw moet verven en nieuwe meubels moet aanschaffen? Nee, dat hoeft gelukkig niet! Je kunt ook warme kleuren toevoegen in de accessoires en de details. Ga voor bruine kussens en vazen in de woonkamer. Neem een kijkje bij Livin24 voor alles voor je interieur.

Accessoires voor de finishing touch

Kleed je ruimtes aan met accessoires voor de finishing touch. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar zorgt ook voor extra warmte. Schaf een paar dekentjes aan, het liefst van wol, om onder te kruipen als het wat kouder wordt. Hierdoor hoef je niet direct de thermostaat omhoog te draaien.

Verder zijn vloerkleden ook de ultieme tip om het huis warm te houden. Er komt veel warmte vanuit de vloer, maar wanneer je hier een warm kleed op legt kan de kou niet direct omhoog. Naast de functionaliteit ziet het er ook nog eens heel leuk uit! Een win-win dus.

Final tips voor een warm huis

Tot slot hebben wij nog een aantal tips om je huis warm te houden. Ga voor dikke gordijnen voor je ramen. Deze zien er fancy uit, maar houden ook de warmte binnen en de kou buiten. Ideaal voor tochtende ramen.

Verder kun je gebruik maken van het slim inrichten van je ruimtes. Door geen grote meubels voor de radiatoren te zetten zorg je ook dat de warmte beter de ruimte in kan. Dit zorgt voor efficiënter verwarmen en dat de warmte niet via de muren weer naar buiten gaat. Geniet van de winter met gezellige kaarsjes, dekentjes en warme drankjes in een warm huis!

Back to top button