fbpx
13.8 C
Delfzijl
donderdag 09 juli 2020
Home 112-nieuws Tijdelijke onderkomen voor Roeivereniging Neptunus in Delfzijl

Tijdelijke onderkomen voor Roeivereniging Neptunus in Delfzijl

Delfzijl – Een week na de brand die het onderkomen van Roeivereniging Neptunus compleet verwoeste is er zicht op een tijdelijk onderkomen. Binnenkort plaatst de gemeente Delfzijl container units naast het afgebrande gebouw zodat de club verder kan.

Bij de brand ging niet alleen het clubhuis verloren maar ook de gehele inventaris en zo’n 35 roeiboten. De vereniging kan tot dat er nieuwe spullen zijn van twee roeivereniging uit Groningen boten lenen.

Crowdfunding
Direct na de brand is de vereniging gestart met een crowdfunding. Deze loopt na behoren, in de eerste week is een bedrag van ruim 12.000 euro opgehaald. Dit een behoorlijk bedrag, maar als je weet dat één roeiboot gemiddeld 10.000 euro kost is dit nog maar een druppel op de gloeiende plaat. Het streefbedrag van de crowdfunding is dan ook 100.000 euro.

Aanstaande zaterdag zullen leden van roeivereniging Neptunus in het centrum van Delfzijl geld inzamelen. Door middel van een rad van fortuin kan het winkelend publiek leuke prijzen winnen, deze zijn beschikbaar gesteld door de winkeliers. Ook zal de kerstman aanwezig zijn, tegen een donatie kunnen er foto’s worden gemaakt.

Naast de inzamelingsacties krijgt de roeivereniging ook veel donaties vanuit bedrijven in de regio.

Advertenties