Goed begin indoor atletiek seizoen Jill Uilhoorn en Maud Visscher

Utrecht – Jill Uilhoorn en Maud Visscher zijn het indoorseizoen atletiek goed begonnen. Vorige week zaterdag presteerden beide meiden het om goud te halen in Alkmaar op een grote wedstrijd met meer dan 600 deelnemers.

Jill haalde goud op sprint en Maud haalde goud met 3kg kogelstoten. Daarnaast behaalde Maud brons op de 800 meter; een nieuw onderdeel voor de meiden junioren C.

Afgelopen zaterdag deden beide atletes mee aan de kerstboommeerkamp in Utrecht, waarbij de concurrentie hoog was, mede doordat Maud uit moest komen in een categorie met meiden C 1e en tweedejaars. Zonder verwachtingen met als doel een trainingswedstrijd te draaien, kwamen ze terug met zilveren medailles.

Jill presteerde het om drie keer een PR te behalen. Zij verbeterde haar pr op verspringen met een afstand van 4.14 meter, kogelstoten 2 kg 8.94 meter en de sprint in een tijd van 8.42 sec.

Hiermee kwam ze in het klassement op de tweede plaats terecht. Een mooie meerkamp prestatie voor een sprintster. Maud behaalde twee pr’s op kogel 3kg. 10.24 meter en op de sprint 8.83 sec. Met deze scores eindigde ze op het podium als eerstejaars C tussen twee tweedejaars.

Back to top button