19 C
Delfzijl
23 juli 2021 21:34

Museum Stad Appingedam wil met tentoonstelling Voor het Voetlicht het depot opschonen en laat de bezoeker beslissen houden of wegdoen

spot_img

Appingedam – Een museum laat veel objecten zien, maar heeft er vaak nog veel meer in het depot. Sommige objecten komen decennialang het depot niet uit: geen enkel ander museum vraagt ze te leen, het museum heeft er geen ruimte voor of heeft het al dubbel. Soms ziet het object er niet uit en moet het eerst toonbaar gemaakt worden, wat veel geld kost. Daarnaast is het soms zo dat het object gewoon bij geen enkel tentoonstellingsthema past.

Kortom: Museum Stad Appingedam wil graag het depot opschonen en is benieuwd hoe u de objecten in deze tentoonstelling zou beoordelen: houden we het of niet? Is het object misschien ergens anders beter op zijn plek? De tentoonstelling is nog te zien tot 25 juli.

Het roept ook vragen op over collectiebeleid van een museum: moet je een doofpot nog bewaren als elk ander historisch museum er al 6 in het depot heeft staan? Of de bekende sigarenplank? Maar over 50 jaar hebben andere musea ze misschien ook al verwijderd… en dan?

Zij zijn benieuwd naar uw suggesties en uw oordeel en ze nemen dat mee in onze vervolgstappen! 

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,263VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
KlussenKlussen
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten