donderdag 5 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Weekendweer: zomers weekend met zondag opnieuw kans op zwaar onweer

spot_img

Nederland – Zaterdag is het overwegend droog. Wel is het minder heet met maxima van 20 tot lokaal 25 graden. Zondag is het weer duidelijk warmer met 23 tot lokaal 29 graden. Wel neemt dan de kans op onweer weer duidelijk toe.

Deze vrijdagochtend start droog en de zon breekt steeds vaker door. Het warmt snel op en de temperatuur stijgt naar 25 tot 31 graden. Later vandaag neemt de kans op onweersbuien weer sterk toe en lokaal is veel regenwater mogelijk in korte tijd. Ook kan het hagelen en zijn zware windstoten mogelijk.

De buien trekken naar het noordoosten weg en zaterdag is het dan een stuk aangenamer. De temperatuur stijgt op de meeste plaatsen naar 21 tot 24 graden. In het zuidoosten kan het lokaal 25 graden worden. In het westen en noorden en ook op de Waddeneilanden wordt het maximaal 19 of 20 graden.

Het zijn prima temperaturen om de ramen wagenwijd open te zetten om de wat koelere lucht binnen te laten. Het weerbeeld laat een mix zien van flinke zonnige perioden, maar ook enkele wolkenvelden. De kans op een bui is klein.

Kans op onweersbuien op Vaderdag
Vaders worden zondag in het zonnetje gezet, maar er is ook kans op een stevige regen- of onweersbui. De temperatuur stijgt snel en het zal broeierig warm en klam aanvoelen. Rond het middaguur is het 20 tot 24 graden en dat zijn prima temperaturen om vaders te verrassen met een brunch of lunch op een (overdekt) terras.

In de middag neemt de kans op enkele (stevige) regen- en onweersbuien vanuit het zuiden toe. Daarbij is kans op veel regen in korte tijd. De temperatuur stijgt landinwaarts naar 26 tot 29 graden. In de kustgebieden wordt het 21 tot 25 graden. 

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
AutoAuto
DierDier
KlussenKlussen
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten